Skip to content

3D-printen geeft nieuwe dimensie aan plantaardige eiwitproducten

Bart Fischer van TNO benadrukt de mogelijkheden van 3D-printen van alternatieve eiwitproducten. De meeste kansen liggen volgens hem in een samengestelde oplossing: 3D-printen in combinatie met innovatieve foodprocessing.

3d-geprint plantaardig premium

Een aantal bedrijven past 3d-printen toe om plantaardige voeding te maken, zoals Redefine Meat, die met de techniek een plantaardige biefstuk maakt. Foto: Redefine Meat

Met 3D-printen kan de textuur en structuur van vleesvervangers worden verbeterd. Dat zorgt voor meer smaak, minder toevoegingen én mogelijkheden voor nieuwe producten. Om van de techniek echt een succes te maken, is opschaling nodig. Dat vraagt om innovatie en samenwerking, aldus Bart Fischer van TNO.

Bart Fischer richt zich als Senior Business Developer bij TNO op het versnellen van de ontwikkeling van innovatieve voedselverwerkingstechnologieën, waaronder 3D -printen. In dit artikel vertelt hij over de kansen en uitdagingen.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur