Een aantal bedrijven past 3d-printen toe om plantaardige voeding te maken, zoals Redefine Meat, die met de techniek een plantaardige biefstuk maakt. Foto: Redefine Meat
Met 3D-printen kan de textuur en structuur van vleesvervangers worden verbeterd. Dat zorgt voor meer smaak, minder toevoegingen én mogelijkheden voor nieuwe producten. Om van de techniek echt een succes te maken, is opschaling nodig. Dat vraagt om innovatie en samenwerking, aldus Bart Fischer van TNO.
Bart Fischer richt zich als Senior Business Developer bij TNO op het versnellen van de ontwikkeling van innovatieve voedselverwerkingstechnologieën, waaronder 3D -printen. In dit artikel vertelt hij over de kansen en uitdagingen.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij