De vezels van DST zijn langer dan bij extrusie. Foto: Dutch Structuring Technologies
De technologie van Dutch Structuring Technologies gaat revolutionair zijn voor de toekomst van vleesvervangers. Daar is directeur Julian Lekner van overtuigd. Zijn bedrijf heeft een veelzijdige technologie ontwikkeld om diverse vlees- en visstructuren te creëren met plantaardige eiwitten.
Volgens Julian Lekner gaat de techniek in de toekomst high moisture extrusion (HME) vervangen. Dutch Structuring Technologies (DST) bestaat sinds 2021, maar de technologie heeft een langere geschiedenis. De technologie bouwt voort op de expertise van Sobatech, een toonaangevend bedrijf in continue mixtechnologieën.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst