Skip to content

Dutch Structuring Technologies brengt vleesvervanger naar nieuw niveau

Dutch Structuring Technologies heeft een technologie ontwikkeld om diverse vlees- en visstructuren te creëren met plantaardige eiwitten. Hiermee kunnen lange vezels worden gemaakt.

Langere vezels Dutch Structuring Technologies premium

De vezels van DST zijn langer dan bij extrusie. Foto: Dutch Structuring Technologies

De technologie van Dutch Structuring Technologies gaat revolutionair zijn voor de toekomst van vleesvervangers. Daar is directeur Julian Lekner van overtuigd. Zijn bedrijf heeft een veelzijdige technologie ontwikkeld om diverse vlees- en visstructuren te creëren met plantaardige eiwitten.

Volgens Julian Lekner gaat de techniek in de toekomst high moisture extrusion (HME) vervangen. Dutch Structuring Technologies (DST) bestaat sinds 2021, maar de technologie heeft een langere geschiedenis. De technologie bouwt voort op de expertise van Sobatech, een toonaangevend bedrijf in continue mixtechnologieën.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur