Skip to content

Beet! vergroot kennis over eiwittransitie in het onderwijs

Het vierjarige project Beet!, oftewel Brabant Eet!, bedt de eiwittransitie in de verschillende onderwijsprogramma’s in. Daarbij speelt vooral bewustwording een rol.

Afbeelding premium

Dymphy Kees, programmamanager van Beet! Foto: Beet!

Het vierjarige project Beet! is twee jaar geleden van start gegaan met als doel om de samenwerking tussen agrifood en onderwijs duurzaam te verbeteren. Een belangrijk aandachtspunt daarbij is de eiwittransitie. “Samen met het bedrijfsleven willen we zoveel mogelijk studenten en docenten kennis laten maken met de eiwittransitie, vertelt programmamanager Dymphy Kees.

Beet!, oftewel Brabant Eet!, is een samenwerking van mbo, hbo en bedrijfsleven in de agrifoodsector in Noord-Brabant. “We willen het onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar brengen”, aldus programmamanager Dymphy Kees. Het vierjarige project is twee jaar geleden van start gegaan. “Er zijn ontzettend veel innovaties in de agrifood sector, maar die landen nog te weinig in het mbo-onderwijs. Terwijl 80% van de agrifoodondernemers en -werknemers in de provincie een mbo-achtergrond heeft. Ons doel is om in de komende jaren door middel van (bij)scholing op maat de duurzame inzetbaarheid van (toekomstig) personeel in de sector te vergroten.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur