Skip to content

GRO werkt aan ‘veganizen’ van het assortiment

GRO ontwikkelt snacks op basis van duurzame oesterzwammen. Inmiddels zet het bedrijf in op een volgende stap: het ‘veganizen’ van het vega-assortiment.

Updated on:
Business
Interview
Afbeelding premium

Oesterzwammen. Foto's: GRO

Oesterzwammen zijn een ideaal ingrediënt voor een breed scala aan producten, zowel hybride als vega. GRO gebruikt deze paddenstoelen in haar snacks. Inmiddels werkt het bedrijf aan de volgende stap: het ‘veganizen’ van het vega-assortiment. Wat zijn daarbij de uitdagingen?

GRO ontwikkelt snacks op basis van duurzame oesterzwammen, die gekweekt worden op koffieafval. Het bedrijf richt zich vooral op de foodservice. Het idee voor de circulaire producten ontstond in Zimbabwe. Daar startte de vrouw van oprichter Jan Willem Bosman Jansen eind jaren negentig een kindertehuis. “Er was een voortdurende voedselschaarste. Naast de koffieplantage was een oesterzwamkwekerij gevestigd. In de crisis kwamen ze erachter dat de oesterzwammen uitstekend op de restromen van de koffieplantage kunnen groeien”, legt Managing Director Wouter Muis uit. “Dat stimuleerde hen om te starten met het gebruik van reststromen voor de paddenstoelenteelt. Ze gebruikten deze methode om de kinderen in Zimbabwe zelfvoorzienend te maken.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur