Margje Pijpker en Renco Schipper. Foto: Cor Salverius Fotografie
Snacks with Benefits verwerkt in haar Funky Funghi de complete oesterzwam. Dat zorgt voor uitdagingen in de productie, maar verhoogt de herkenbaarheid. De goede smaak en structuur van oesterzwammen bieden volgens Margje Pijpker en Renco Schipper kansen. Alleen de hoge prijs is wellicht nog een drempel voor een nog bredere toepasbaarheid.
De missie van Margje Pijpker en Renco Schipper, eigenaren van Snacks with Benefits, is om met groentesnacks de wereld een stukje mooier te maken. Daarom kiezen ze heel bewust voor het verwerken van groente uit een korte keten en gebruiken ze zoveel mogelijk ingrediënten uit reststromen. Hun eerste product was de CauliFlowerPower, een bloemkoolsnack met een krokante korst van aardappelreststroom. Daarna volgden de A-Maize-Ing Juicy Mais Ribs en de oesterzwamsnack Funky Funghi.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst