Upstream Foods heeft bij de ontwikkeling van gecultiveerde vis de focus op zalm gelegd. Foto: Upstream Foods
Upstream Foods in Wageningen wil met gecultiveerde vis een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van visvervangers. âMet ons ingrediënt willen we zorgen voor een enorme smaakverbeteringâ, vertelt medeoprichter Kianti Figler. Voorlopig focust het bedrijf zich op de Amerikaanse markt. âNa goedkeuring starten we met een kleinschalige marktlancering in een aantal geselecteerde restaurants.â
Kianti Figler heeft een achtergrond in de regeneratieve geneeskunde. âIk deed onderzoek naar weefseltechniek. Dus: hoe kunnen we functioneel weefsel maken voor medische doeleinden met behulp van de 3D-printtechnologie. Hiermee kun je bijvoorbeeld cellen van een patiënt afnemen om een stukje huid te printen en dat vervolgens terug te plaatsen om wondgenezing te bevorderen. In mijn werk was ik al volop bezig met celbiologie, moleculaire biologie en de opbouw van organen.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp