Skip to content

Upstream Foods: ‘Gecultiveerde vis verbetert kwaliteit visvervangers’

Upstream Foods in Wageningen wil met gecultiveerde vis zorgen voor een enorme smaakverbetering van visvervangers.

Upstream Foods gecultiveerde vis premium

Upstream Foods heeft bij de ontwikkeling van gecultiveerde vis de focus op zalm gelegd. Foto: Upstream Foods

Upstream Foods in Wageningen wil met gecultiveerde vis een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van visvervangers. “Met ons ingrediënt willen we zorgen voor een enorme smaakverbetering”, vertelt medeoprichter Kianti Figler. Voorlopig focust het bedrijf zich op de Amerikaanse markt. “Na goedkeuring starten we met een kleinschalige marktlancering in een aantal geselecteerde restaurants.”

Kianti Figler heeft een achtergrond in de regeneratieve geneeskunde. “Ik deed onderzoek naar weefseltechniek. Dus: hoe kunnen we functioneel weefsel maken voor medische doeleinden met behulp van de 3D-printtechnologie. Hiermee kun je bijvoorbeeld cellen van een patiënt afnemen om een stukje huid te printen en dat vervolgens terug te plaatsen om wondgenezing te bevorderen. In mijn werk was ik al volop bezig met celbiologie, moleculaire biologie en de opbouw van organen.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur