Skip to content

Mycelium: veelbelovend als eiwitbron

WUR onderzoekt de mogelijkheden om het eiwitgehalte van mycelium te verhogen. Er wordt onder meer gekeken naar de verschillende soorten, de groeicondities en de voeding.

mycelium premium

Karin Scholtmeijer is onderzoeker bij WUR Mushroom Research. Foto's: WUR

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) kijken met veel interesse naar mycelium, het ondergrondse schimmeldradennetwerk. Deze organismen bieden een wereld aan onontdekte mogelijkheden, zegt WUR-onderzoeker Karin Scholtmeijer. “We willen het maximale uit mycelium halen als aanvullende eiwitbron van de toekomst.”

Karin Scholtmeijer houdt zich als onderzoeker bij WUR Mushroom Research al sinds 1995 bezig met onderzoek naar paddenstoelvormende schimmels. Sinds 2019 kijkt ze daarbij ook naar het eiwitgehalte. “Op plantaardig gebied zijn er heel veel verschillende alternatieven, maar naar paddenstoelvormende schimmels was er destijds vrijwel geen onderzoek gedaan”, blikt ze terug. “We waren heel benieuwd of dit type schimmel een nieuwe, alternatieve eiwitbron zou kunnen zijn.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur