Skip to content

Nutriënten in bodem verbeteren eiwitkwaliteit

Het project Voedsel als medicijn onderzoekt de relatie tussen de bodem en het bord van de patiënt.

Updated on:
Interview
Innovatie
Nutriënten bodem eiwitkwaliteit premium

Hendrik Boekhoud is docent en onderzoeker bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Foto's: Andrea van Schaik Fotografie

De eiwitkwaliteit in gewassen kan worden verbeterd door middel van nutriënten en micro-organismen in de bodem. Dat blijkt uit het project Voedsel als medicijn, een samenwerking tussen Van Hall Larenstein, ziekenhuis MCL in Leeuwarden en Rijksuniversiteit Groningen.

Hendrik Boekhoud is docent en onderzoeker bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Als docent geeft hij les bij de opleidingen Management Leefomgeving en Innovatieve Plantenteelt. Daarin staat vernieuwing centraal. “Dit past bij onze ambitie om de transitiemakers op te leiden”, legt Boekhoud uit. “Op deze manier leveren we een bijdrage aan de eiwittransitie. Naast de lessen die ik geef, werk ik één dag in de week als onderzoeker.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur