Skip to content

Brit Bulah: bredere innovatie dan ontwikkeling vleesvervangers nodig

Volgens Brit Bulah (Universiteit Utrecht) moeten (WUR-)onderzoekers meer richtingen dan alleen vleesvervangers bekijken en de blik op de eiwittransitie verbreden.

Brit Bulah premium

Brit Bulah deed promotieonderzoek naar de innovatiekracht van het WUR-Ecosysteem Foto: Herbert Wiggerman

Onderzoek meer richtingen dan alleen vleesvervangers en verbreed de blik op de eiwittransitie. Brit Bulah van Universiteit Utrecht concludeert dit in haar onderzoek naar richting en verbreding in het ecosysteem van Wageningen University & Research (WUR) rond alternatief eiwitonderzoek.

De focus van de WUR op de technologie voor vleesvervangers komt te vroeg. Brit Bulah onderzocht het functioneren van het WUR-ecosysteem voor onderzoek naar alternatieve eiwitten. In het WUR-ecosysteem werken de universiteit en het netwerk van bedrijven en spelers in de omgeving samen aan innovatie. Bulahs conclusie is dat grote spelers en investeringen zich met name richten op één transitiepad, de ontwikkeling van vleesvervangers. WUR loopt zo het risico andere transitiepaden, oftewel onderzoeks- en ontwikkelingsrichtingen en -perspectieven, kwijt te raken. “Het verhaal van de eiwittransitie is breder”, zegt Bulah. “Minder vlees eten is bijvoorbeeld al goed.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen