De vernieuwede plantaardige schnitzel. Foto: Schouten Europe
Hoe verbetert je de textuur van een vleesvervanger? Schouten Europe heeft een eigen technologie ontwikkelt waarmee ze dit kunnen. Naar eigen zeggen zijn ze hiermee dichter bij de echte vleeservaring gekomen.
Het blijkt lastig om de textuur van vlees na te bootsen in plantaardige vervangers. De ervaring is dat het product droog is en sappigheid mist. Schouten Europe, producent van vlees- en visvervangers, heeft een vernieuwde vezeltechnologie ontwikkelt waardoor ze dichter bij de textuur van vlees komen. Mark van Noorloos, commercieel directeur, zegt trots te zijn op hun nieuwe innovatie. âDe geschiedenis van ons bedrijf bestaat uit pioneren en innoveren. Hiermee laten we dat weer opnieuw blijken.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp