Sustainable food
De belangrijkste criteria voor de productie van voedingsmiddelen waren altijd goede kwaliteit, absoluut veilig en niet te duur. Daar is de laatste jaren een vierde criterium bijgekomen: voedingsmiddelen moeten duurzaam geproduceerd zijn. Duurzaamheid wil zeggen dat is voorzien in de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder dat toekomstige generaties tekort wordt gedaan. Veel ‘beslissers’ in de voedingsketen stellen dat een bedrijf alleen kan blijven bestaan als serieus invulling wordt gegeven aan duurzaamheid.
Laatste berichten
Geüpcyclede ingrediënten en producten het nieuwe normaal in 2030
Hoe zien jongeren in 2050 het voedsel van nu?
Samenwerken aan de toekomst van agrifood
Korte keten of slimme keten?
premium
Groen wassen en groen sussen
Vergroeningsadviseur: hogere CO2-heffing schrikt bedrijven af
ACM berispt Albert Heijn om vage duurzaamheidsclaims
Kwart van foodomzet uit producten met keurmerk
premium
Wetgeving en innovatie: tegenpolen of partners in crime?
premium
Milieu-impact verlagen door true price te berekenen
premium