Skip to content

COV-voorzitter: CO2-footprint op vleesproducten duidelijk in beeld brengen

COV-voorzitter Laurens Hoedemaker adviseert bedrijven om de CO2-footprint op  de vleesproducten duidelijk te communiceren.

Updated on:
Interview
Sustainable food
CO2-footprint vleesproducten premium

Naast plant-based en kweekvlees was CO2-reductie een belangrijk gespreksonderwerp tijdens het vorige week gehouden World Meat Congress. Foto: World Meat Congress

Tijdens het World Meat Congress (WMC), dat vorige week in Maastricht werd georganiseerd, stonden kansen en uitdagingen centraal. Naast plant-based en kweekvlees was CO2-reductie een belangrijk gespreksonderwerp. COV-voorzitter Laurens Hoedemaker adviseert bedrijven om de CO2-footprint op  de vleesproducten duidelijk te communiceren. “Op basis hiervan kunnen consumenten een bewuste keuze maken.”

Laurens Hoedemaker, voorzitter van de Centrale Organisatie (COV) voor de vleessector, kijkt tevreden terug op het World Meat Congress (WMC) dat vorige week in Maastricht werd gehouden. “Het was een heel mooie kans om te laten zien wat wij als Nederlandse sector doen. We weten dat er verschillende uitdagingen zijn. Daar hebben wij al geruime tijd mee te maken. Inmiddels hebben wij als branche al grote stappen gezet om deze aan te pakken. Daarin zijn we echt koploper. Dat maakt het voor de bezoekers van het congres extra interessant om te zien hoe wij dit in Nederland aanpakken. Wij hebben hiervoor echt handvatten kunnen geven.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur