Skip to content

Onderzoek Goed Verpakt: veel out of the box-oplossingen

Hoe kunnen bedrijven hun dilemma’s op het gebied van duurzame verpakkingen oplossen? Deze vraag stond centraal in het twee jaar durende onderzoeksproject Goed Verpakt.

Updated on:
Interview
Sustainable food
Onderzoeksproject Goed Verpakt premium

Antien Zuidberg, Lector Design Methoden in Food aan HAS Hogeschool. Foto: HAS

Hoe kunnen bedrijven hun dilemma’s op het gebied van duurzame verpakkingen oplossen? Deze vraag stond centraal in het twee jaar durende onderzoeksproject Goed Verpakt. Het resultaat: waardevolle aanbevelingen én out-of-the box oplossingen, zoals een nieuw concept voor aardappelsalade.

Over de achterliggende gedachte van het onderzoek Goed Verpakt vertelt Antien Zuidberg, Lector Design Methoden in Food aan HAS Hogeschool: “Alleen al in Nederland gooien we ruim 33 kilo voedsel per persoon per jaar weg. Dat moet anders. Door voedsel slimmer te verpakken, kunnen we voedselverspilling én onnodig verpakkingsafval voorkomen. Binnen het project Goed Verpakt hebben we verschillende partijen, zoals andere HAS green academy, De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam en diverse producenten, samengebracht om integraal aan dit onderwerp te werken.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur