Skip to content

Greendish biedt handvaten voor duurzamer voedselaanbod

Greendish helpt bedrijven en organisaties te verduurzamen en biedt hen praktische handvaten.

Updated on:
Business
Interview
Afbeelding premium

Met bordjes geeft Appèl aan welke gerechten een gezonde keuze zijn. Foto: Appèl

Zorginstellingen en cateraars tonen veel interesse in het verduurzamen van hun aanbod. Greendish helpt bedrijven en organisaties te verduurzamen op basis van de EAT-Lancet-principes en biedt hen praktische handvaten. Waar liggen de meeste mogelijkheden?

Greendish helpt voedselaanbieders, zoals de horeca, zorg en cateraars, om hun gasten duurzame en gezonde maaltijden te serveren. “Wij leveren een bijdrage aan het leven binnen de grenzen van één planeet”, vertelt projectmanager Nikki van Kuijk. “’Dat doen we door bedrijven en organisaties te helpen bij de transitie naar een gezond en duurzaam voedselaanbod.” Zo heeft het bedrijf een aanpak ontwikkeld met tools, metingen en begeleiding, waarmee voedselaanbieders inzicht krijgen in de duurzaamheid van hun aanbod en hoe ze dat kunnen optimaliseren. “Daarbij kijken we onder meer naar het menu, de inkoop en de voedselverspilling”, legt Van Kuijk uit.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur