Skip to content

Eerste product uit duurzame veldboonketen: falafelmix

De waardeketen van de veldboon, van boer tot burger, verbeteren. Dat is het doel van een pilotcase van Foodvalley. Binnenkort wordt het eerste product gelanceerd: een falafelmix.

veldboon premium

Minke Burgers, projectleider bij Foodvalley. Foto: Koos Groenewold

De waardeketen van de veldboon, van boer tot burger, verbeteren. Dat is het doel van een pilotcase van Foodvalley. Binnenkort wordt het eerste product gelanceerd: een falafelmix. “We hebben ingezet op ketenverkorting”, vertelt Minke Burgers namens Foodvalley. “Door het aantal bewerkingen van de veldboon terug te dringen en deels te laten plaatsvinden op het erf, komt er meer waarde toe aan de boer en wordt een duurzamer product op de markt gebracht.”

Het Europese project Co-Fresh is in oktober 2020 van start gegaan. Foodvalley NL werkt in dit project nauw samen met  twaalf partners en Wageningen BMO aan een van de zeven pilotcases: het creëren van een duurzame korte keten van de veldboon en het op de markt brengen van een of meer plantaardige variaties op vlees. “Eiwitrijke gewassen, zoals veldbonen, kunnen een cruciale rol spelen in de eiwittransitie”, zegt projectleider Minke Burgers.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur