Skip to content

Be Better My Friend: puurder product door industrialisatie

De industrialiseringsslag heeft bij Be Better My Friend voor een nog beter eindresultaat gezorgd.

Updated on:
Business
Interview
Be Better My Friend premium

Joost Lindeman, medeoprichter en directeur van Be Better My Friend. Foto: Frank Ruiter

Be Better My Friend ontwikkelt plantaardige boter, die puur en minimaal bewerkt is en dezelfde functionaliteiten heeft als roomboter. Dat maakte het ontwikkelingstraject heel ingewikkeld. Juist de industrialiseringsslag heeft voor een nog beter eindresultaat gezorgd, vertelt medeoprichter en directeur Joost Lindeman.

Joost Lindeman was zes jaar wereldwijd verantwoordelijk voor Cacao Barry van Berry Callebaut. Hij werd benaderd door pastrychef Marike van Beurden. Zij wilde graag een boek schrijven over de wereldwijde pastryculturen en vroeg Callebaut om sponsoring. Lindeman stelde echter voor om plantaardige patisserie als uitgangspunt te nemen om chefs inspiratie en technische richtlijnen te bieden. Van Beurden kon zich daarin vinden en ging aan de slag. Al snel ontdekte ze dat er geen goed plantaardig alternatief voor boter op de markt was. “Toen kwam Covid-19”, blikt Lindeman terug. “Opeens hadden we heel veel tijd en weinig werk. We besloten om zelf een plantaardige boter te ontwikkelen voor patisserie”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur