Skip to content

Plantaardige biefstuk haalbaar met nieuwe techniek voor ‘hele spier’-vleesvervangers

Silvia Snel (WUR) onderzocht een ‘nieuwe’ techniek om ‘hele spier’-vleesvervangers te maken. Zo komen biefstukvervangers dichterbij.

Updated on:
Interview
Innovatie
Biefstukvervanger gemaakt met nieuwe techniek premium

Een biefstukvervanger die geproduceerd is met de combinatie-techniek. - Foto: Silvia Snel

De nieuwe generatie vleesvervangers, voorbij de hamburgers en worstjes, komt dichterbij, als je het aan WUR-onderzoeker Silvia Snel vraagt. Zij deed onderzoek naar een ‘nieuwe’ techniek om ‘hele spier’-vleesvervangers te maken. Zo komen de kipfilet- en biefstukvervangers dichterbij.

Biefstuk, kipfilet of een varkenshaas: goede plantaardige vervangers zijn hier nog niet voor. Het is namelijk nog niet op een constante en toegankelijke manier mogelijk om grotere stukken vleesvervangers te produceren. Een aantal bedrijven is hier in gespecialiseerd, zoals Rival Foods. Een breed verkrijgbaar stuk vleesvervanger is er echter nog niet. Silvia Snel deed met haar PhD-onderzoek naar een procestechniek waarmee grote stukken vleesvervangers geproduceerd kunnen worden. Naar eigen zeggen is ze hierin geslaagd en komt de marktintroductie van plantaardige biefstukken dichterbij.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur