Skip to content

Zo werkt Lamb Weston aan duurzame impact

Lamb Weston heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt om te verduurzamen. "Wij hebben op veel bedrijven een voorsprong van tien jaar", zegt duurzaamheidsmanager Jolanda Dings.

Updated on:
Business
Interview
Afbeelding premium

Het doel van Lamb Weston is verspilling in 2030 ten opzichte van 2020 met 50% te verminderen. Foto: Lamb Weston

Lamb Weston heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd om duurzame impact te maken. Niet alleen in de bedrijfsvoering, maar ook op het gebied van gezondere voeding. Zo bevat alle frites inmiddels 75% minder verzadigd vet, vertelt duurzaamheidsmanager Jolanda Dings.

Jolanda Dings, Director Sustainability External Relations bij Lamb Weston EMEA, is een ‘doener’ die niet opgeeft om haar duurzame dromen te verwezenlijken. Met haar agrarische roots, studie aan de WUR en ruim 33 jaar ervaring in de levensmiddelenindustrie heeft ze veel kennis en weet ze wat er echt toe doet. Deze diepe kennis zet ze nu al 22 jaar in voor Lamb Weston EMEA, waarvan twaalf jaar als sustainability leader. Op haar initiatief staan duurzaamheidsthema’s, zoals minder voedselverspilling, verkleinen van de water footprint, carbon footprint en het verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen hoog op de agenda. Zowel binnen de organisatie als in de keten.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur