Het doel van Lamb Weston is verspilling in 2030 ten opzichte van 2020 met 50% te verminderen. Foto: Lamb Weston
Lamb Weston heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd om duurzame impact te maken. Niet alleen in de bedrijfsvoering, maar ook op het gebied van gezondere voeding. Zo bevat alle frites inmiddels 75% minder verzadigd vet, vertelt duurzaamheidsmanager Jolanda Dings.
Jolanda Dings, Director Sustainability External Relations bij Lamb Weston EMEA, is een âdoenerâ die niet opgeeft om haar duurzame dromen te verwezenlijken. Met haar agrarische roots, studie aan de WUR en ruim 33 jaar ervaring in de levensmiddelenindustrie heeft ze veel kennis en weet ze wat er echt toe doet. Deze diepe kennis zet ze nu al 22 jaar in voor Lamb Weston EMEA, waarvan twaalf jaar als sustainability leader. Op haar initiatief staan duurzaamheidsthemaâs, zoals minder voedselverspilling, verkleinen van de water footprint, carbon footprint en het verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen hoog op de agenda. Zowel binnen de organisatie als in de keten.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst