Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer van Verstegen. Foto: Dennis Wisse
Veranderingen moet je doorvoeren bij de bron, vindt Marianne van Keep, duurzaamheidsmanager van Verstegen Spices & Sauces. Daarom heeft ze ingezet op transparantie in de ketens. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan regeneratieve landbouw, het tegengaan van voedselverspilling en duurzame verpakkingen. Ook intern is er focus op duurzaamheid, bijvoorbeeld door middel van sportlessen en het uitdelen van maandverband.
Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer van Verstegen, is zich in haar toenmalige functie als inkoopmanager, 23 jaar geleden, al gaan verdiepen in het verbeteren van duurzaamheid in de supply chains. Ze merkte dat de ketens van Verstegen behoorlijk complex en ondoorzichtig waren. Om haar functie goed te vervullen, was het in haar ogen nodig om de ketens korter en helderder te maken. âDat is de enige manier waarop ik bij de bron veranderingen kon doorvoerenâ, legt Van Keep uit. Inmiddels zijn er al veel successen geboekt.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp