Skip to content

CEO insectenkweker Protix: ‘We staan klaar voor opschaling’

Insectenkweker Protix levert ingrediënten voor diervoer. Leveren voor humane voeding is een volgende logische stap, zegt CEO Kees Aarts.

Updated on:
Interview
Innovatie
CEO van insectenkweker Protix Kees Aarts premium

CEO van insectenkweker Protix Kees Aarts. - Foto: Protix

De Brabantse insectenkwekerij Protix groeit hard. Het bedrijf levert vanuit Bergen op Zoom hoogwaardige ingrediënten op basis van de zwarte soldaatvlieg voor veevoer en huisdiervoer. De meeste obstakels voor verdere opschaling zijn geslecht, zegt CEO Kees Aarts. Op termijn is leveren aan voedselindustrie voor toepassing in humane voeding een volgende logische stap.

Protix is bezig met nieuwe productielocaties in Polen en de Verenigde Staten naast zijn insectenkwekerij en productielocatie in Bergen op Zoom. Al sinds 2009 optimaliseert de insectenkweker het proces. De fabriek in Berg op Zoom is een blauwdruk voor verdere opschaling. Ondertussen heeft het bedrijf zich met IPIFF (International Platform of Insects for Food and Feed) in Brussel hard gemaakt voor de insectenkwekerij. Zo is goedkeuring verkregen voor de toepassing van insecteningrediënten in diervoeder en zijn drie insectensoorten toegestaan in humane voeding.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen