Skip to content

Ambitie Unilever: inzetten op meer plantaardig en minder verspilling

Sustainability zit al meer dan twintig jaar verweven in de strategie van Unilever, vertelt Debora van der Zee, General Manager Nutrition Noord-Europa.

Updated on:
Business
Interview
Unilever plantaardig premium

Debora van der Zee, General Manager Nutrition Noord Europa. Foto Unilever

Een van de doelstellingen van de Future Foods Strategie van Unilever is een groter aanbod plantaardige producten. Innovatie en receptinspiratie zijn daarbij heel belangrijk, aldus Debora van der Zee, General Manager Nutrition Noord-Europa. “Uiteindelijk moet de duurzame keuze ook de makkelijke keuze worden.”

Sustainability zit al meer dan twintig jaar verweven in de strategie van Unilever, vertelt Debora van der Zee, General Manager Nutrition Noord-Europa. “In 2020 hebben wij onze Future Foods-ambitie extern gedeeld, specifiek vanuit voeding. Hoewel sommige onderwerpen, zoals verpakkingen, natuurlijk voor het hele Unilever-portfolio relevant zijn. We zijn een van de grootste voedselproducenten. Zowel wereldwijd als in Nederland. Daarom hebben wij niet alleen de verantwoordelijkheid, maar ook de kans om het voedselsysteem gezonder te maken. Doordat wij in ontzettend veel keukenkastjes staan, kunnen we met kleine veranderingen ontzettend veel impact maken.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur