Lucas Mullié, mede-eigenaar van Foodcurators. Daarin worden food en design met elkaar gecombineerd. Foto: Foodcurators
Fooddesigner Lucas Mullié, mede-eigenaar van Foodcurators, bekijkt de eiwittransitie holistisch. âKijk naast het voeden van de wereldbevolking en de CO2-reductie ook naar aspecten als gezondheid, politiek en economieâ, adviseert hij. âEn betrek bijvoorbeeld het onderwijs en de wetenschap bij de ontwikkeling van je producten. Dat biedt heel veel kansen.â
Samen met zijn partner Digna Kosse richtte Lucas Mullié twaalf jaar geleden Foodcurators op. âDigna en ik hebben allebei aan de Design Academy gestudeerd en ik heb daarvoor een koksopleiding gevolgd. Met Foodcurators combineren we food en design met elkaar. Daarbij richten we ons op allerhande vraagstukken op het gebied van voedselsystemen. Voedsel is heel breed en beslaat veel verschillende vlakken, zoals politiek, landschap en gezondheid. Voedsel verbindt en is overal mee verbonden. Dat betekent ook dat wij voor veel verschillende opdrachtgevers werken.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp