Skip to content

Fooddesigner over eiwittransitie: ‘Zorg voor holistische benadering’

Fooddesigner Lucas Mullié bekijkt de eiwittransitie holistisch. ”Kijk naast het voeden van de wereldbevolking en de CO2-reductie ook naar aspecten als gezondheid, politiek en economie”, adviseert hij.

Updated on:
Interview
Innovatie
Afbeelding premium

Lucas Mullié, mede-eigenaar van Foodcurators. Daarin worden food en design met elkaar gecombineerd. Foto: Foodcurators

Fooddesigner Lucas Mullié, mede-eigenaar van Foodcurators, bekijkt de eiwittransitie holistisch. ”Kijk naast het voeden van de wereldbevolking en de CO2-reductie ook naar aspecten als gezondheid, politiek en economie”, adviseert hij. “En betrek bijvoorbeeld het onderwijs en de wetenschap bij de ontwikkeling van je producten. Dat biedt heel veel kansen.”

Samen met zijn partner Digna Kosse richtte Lucas Mullié twaalf jaar geleden Foodcurators op. “Digna en ik hebben allebei aan de Design Academy gestudeerd en ik heb daarvoor een koksopleiding gevolgd. Met Foodcurators combineren we food en design met elkaar. Daarbij richten we ons op allerhande vraagstukken op het gebied van voedselsystemen. Voedsel is heel breed en beslaat veel verschillende vlakken, zoals politiek, landschap en gezondheid. Voedsel verbindt en is overal mee verbonden. Dat betekent ook dat wij voor veel verschillende opdrachtgevers werken.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur