Skip to content

Eiwitlandschappen: vleesconsumptie en polarisatie in Europa

Dr. Willem Boterman onderzoekt in verschillende regio’s in Europa de vleesconsumptie en of vlees eten daar een gepolariseerd onderwerp is.

Updated on:
Interview
Innovatie
Afbeelding premium

Dr. Boterman is sociaal geograaf aan de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzoekt vleesconsumptie en in hoeverre het eten van vlees een gepolariseerd onderwerp is in Europa. Foto: Cor Salverius Fotografie

Ondanks het groeiende bewustzijn dat de veehouderij veel broeikasgassen uitstoot, is er nog steeds een hoge productie en consumptie van vlees. Dr. Willem Boterman is sociaal geograaf aan de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzoekt in verschillende regio’s in Europa de vleesconsumptie en of vlees eten daar een gepolariseerd onderwerp is.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen