Skip to content

Voedseltransitie vereist kennis en skills van studenten én scholen

Marieke Creemers, docent bij de master Food Systems Innovation van Aeres Hogeschool Almere, leert studenten welke kennis en skills nodig zijn voor de transitie van het voedselsysteem.

Updated on:
Interview
Innovatie
Voedseltransitie onderwijs premium

Marieke Creemers is docent bij de master Food Systems Innovation van Aeres Hogeschool Almere. En uitgeroepen tot Foodheld 2023. Foto: Nina Slagmolen

Marieke Creemers, docent bij de master Food Systems Innovation van Aeres Hogeschool Almere, is uitgeroepen tot Foodheld. Ze leert haar studenten welke kennis en skills nodig zijn voor de transitie van het voedselsysteem. “Transitie vraagt om specifieke vaardigheden om samen te veranderen. Dat geldt niet alleen voor studenten, maar voor het complete onderwijssysteem”, aldus Creemers.

Marieke Creemers studeerde bedrijfskunde en Nederlandse literatuur. Tijdens deze laatste studie deed ze onderzoek naar systemen en ideologieën en leerde ze analyseren. Een onderwerp, waarop ze later ook afstudeerde. “Ik vond het heel interessant, maar ook heel abstract. Ik wilde het thema heel graag concreet maken. Voedsel was daarvoor de juiste taal. Wat betekent verandering in de voedselsystemen voor mensen?”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur