Johan Dourleijn, directeur FoodDelta Zeeland. Foto: FoodDelta Zeeland
Bij innovatienetwerk FoodDelta Zeeland staat innovatie door samenwerking centraal. âWe zien Zeeland als een levend laboratorium voor de voedselproducerende ketens van de toekomstâ, vertelt directeur Johan Dourleijn. âDaarbij richten we ons bijvoorbeeld op duurzame eiwitten. Zowel uit de zee als van het land, zoals quinoa, peulvruchten, schaal- en schelpdieren en zeewier.â
FoodDelta Zeeland is een triple helix innovatienetwerk, aldus Johan Dourleijn. âWij richten ons op de hele bedrijfsketen van teelt tot verkoop van producten in de winkel of bij de horeca. Echt van grond tot mond, dus. Daarnaast nemen de kennisinstellingen, zoals Hogeschool Zeeland, mbo-opleider Scalda en het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) deel aan dit samenwerkingsverband, alsmede de provinciale en gemeentelijke overheden.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp