Skip to content

Eiwitkeuze essentieel in kweekvleesproductie

Veehouder Leon Moonen onderzoekt samen met akkerbouwers op welke eiwittensubstantie kweekvleescellen het beste groeien. Eiwitten uit algen en eendenkroos zijn inmiddels afgevallen.

Updated on:
Interview
Innovatie
Veehouder Leon Moonen doet onderzoek naar eiwitten voor kweekvlees premium

Leon Moonen. Foto's: Crole Natuurrund

Veehouder Leon Moonen onderzoekt welke eiwitten het meest geschikt zijn voor de productie van kweekvlees. Daarnaast bekijkt hij samen met Mosa Meat hoe de beste kwaliteit biopten verkregen kan worden. De toekomstige kweekvleesproductie ziet Moonen als een regionaal model, waarin de juiste eiwitten worden geteeld voor de productie van kweekvlees met de beste smaak.

Leon Moonen, eigenaar van het bedrijf Crole Natuurrund, kwam in 2011 tijdens zijn studie voor het eerst in aanraking met kweekvlees. Hij noemt het een interessante ontwikkeling. “Om voedsel te produceren, moet ik runderen laten slachten. Maar als je het vlees op een andere manier tot stand kunt brengen, dan sta ik daar zeker voor open. Kweekvlees biedt verschillende voordelen, zowel voor het dierenwelzijn als het milieu. Je kunt een gigantische hoeveelheid dierlijke eiwitten produceren zonder de planeet heel erg te belasten.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur