Lennert den Boer werkt mee aan een grootschalige proef rond biologische quinoateelt. Foto: Peter Roek
De Nederlandse quinoateelt wordt verdubbeld. Dit seizoen start een grootschalige teelt op Schouwen-Duiveland. Marc Arts, directeur van GreenFood50, ziet veel kansen. âDe afgelopen jaren is de teelt flink verbeterd, waardoor de opbrengsten stijgen. De concurrentie met goedkope biologische quinoa uit de Andes is grotendeels weggevallen en consumenten staan open voor duurzame en lokaal geteelde, eiwitrijke gewassen.â
Innovatienetwerk FoodDelta Zeeland startte in 2021 het project De Zeeuwse quinoaketen dat inmiddels is afgerond. âSamen met partijen uit de hele keten, zoals GreenFood50, Van de Bilt Zaden & Vlas, Meatless en Labeij Food Products, hebben we onderzocht hoe de schakels op elkaar aansluiten en toegevoegde waarde kunnen leverenâ, licht Marc Arts, directeur van GreenFood50 toe. Zijn bedrijf is marktleider in innovatieve quinoa-ingrediënten op basis van Nederlandse en Belgische quinoateelt.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst