WUR-onderzoeker Ingrid van der Meer in een kweekcel voor waterlinzen. - Foto's: WUR
Ingrid van der Meer, onderzoeker bij Wageningen University & Research, zet zich al jarenlang in om een Novel Food-goedkeuring te krijgen voor de consumptie van waterlinzen als nieuwe groente. Ze ziet grote kansen voor introductie van dit nieuwe gewas en werkt aan het opzetten van een keten. âZodra we goedkeuring hebben, kan gestart worden met de teelt. Hiervoor hebben zich al veel belangstellenden getoond.â
Ingrid van der Meer is ruim tien jaar geleden bij Wageningen University & Research (WUR) gestart met het onderzoeken van de kansen van eendenkroos als nieuwe plantaardige eiwitbron. âAls eerste dachten we aan het extraheren van de eiwitten. Al snel merkten we dat je daarmee een heel groot deel van het plantje niet gebruikt, terwijl het zoveel vitamines en mineralen bevat. Daarom zijn we naar de mogelijkheden gaan kijken om het hele plantje te gebruiken.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij