Skip to content

Revyve voorziet grote toekomst voor functioneel eiwit uit biergist

Revyve maakt een niet-dierlijk functioneel eiwit dat kippen-eiwit kan vervangen. Het ingrediënt heeft veel potentie, vertelt CEO Cedric Verstraeten.

Updated on:
Business
Interview
Cedric Verstraeten, CEO van Revyve premium

Cedric Verstraeten, CEO van Revyve, bij de installaties in de fabriek waar de niet-dierlijke vervanger van kippeneiwit wordt gewonnen. - Foto: Peter Roek

Revyve heeft een gouden ingrediënt in handen: een niet-dierlijk functioneel eiwit. Het jonge bedrijf beschikt hiermee over een vervanger voor kippenei-eiwit, dat een belangrijke rol speelt in talrijke voedingsproducten. Maar het ingrediënt heeft nog veel meer potentie, vertelt CEO Cedric Verstraeten. “Met deze zeldzame functionaliteit kunnen we ook verschillende synthetische bindmiddelen vervangen, zoals methylcellulose, dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt.”

Revyve heeft een uniek ingrediënt, een functioneel eiwit uit een niet-dierlijke bron. Het bedrijf wint eiwit en vezels uit biergist, een restproduct van bierbrouwers. “Onze ingrediënten zijn microbieel en worden uit een bestaande biomassa gehaald. Ik vergelijk het met de uitvinding van bloem: dat wordt gewonnen uit graan waar je eigenlijk maar heel weinig mee kunt. Duizenden jaren geleden is ontdekt dat er door graan te malen bloem ontstaat en dat dat oneindig veel toepassingen heeft. Datzelfde doen wij ook, alleen op microscopische schaal. Na het malen scheiden wij de eiwit- en vezelextracties en daardoor behouden we de natuurlijke functionaliteit.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur