Skip to content

Health Food Wall succes op universiteiten: stijgende verkoop plantaardige snacks

Geïnspireerd op de Febo-automatiek bedacht Snelders de Health Food Wall, een slimme koelkast met een uitsluitend plantaardig aanbod.

Updated on:
Business
Interview
Health Food Wall universiteiten premium

Anouk Snelders is de bedenker van Health Food Wall. De komende tijd focust Snelders zich op verdere groei. Foto: Sharon Schouten

Om de keuze voor gezonde, duurzame voeding te stimuleren, bedacht Anouk Snelders de Health Food Wall: een automaat vol plantaardige lekkernijen. Inmiddels zijn er meer dan twintig ‘fridges’ op universiteiten geplaatst. De automaten zijn een groot succes. “Jongeren zijn echt op zoek naar duurzame, gezonde en verantwoorde voeding. Zij zijn de drijvende kracht achter de eiwittransitie”, aldus Snelders.

Op haar zeventiende studeerde Anouk Snelders een jaar in Amerika. Toen ze weer terugkwam in Nederland bleek ze 12 kilo aangekomen te zijn. “Ik ben gaan sporten en gezonder gaan eten. Daarna voelde ik me zoveel beter. Vervolgens ben ik Voeding & Diëtiek gaan studeren. Maar ondanks alle kennis die ik tijdens mijn opleiding over voeding en gezondheid had gekregen, merkte ik dat het zelfs voor mij heel moeilijk is om een gezonde keuze te maken. Dat komt doordat de voedselomgeving buitenshuis hier niet op is ingericht. Slechts 10% van het aanbod in de horeca voldoet aan de Schijf van Vijf en slechts 19% van het aanbod in de supermarkt.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur