Skip to content

Universiteiten maken stappen in duurzame catering

Universiteiten hechten veel waarde aan een duurzame catering. TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam zetten stappen om het plantaardige aanbod steeds verder uit te breiden.

Universiteiten catering premium

Een vegan maaltijd op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Foto: Erasmus Universiteit

Universiteiten hechten veel waarde aan een duurzame catering. Het huidige foodaanbod van TU Delft past inmiddels voor 60% binnen het EAT-Lancet-menu. Over vijf jaar wil de universiteit volledig aan de richtlijnen voldoen. Ook Erasmus Universiteit Rotterdam zet stappen. Het aanbod plantaardige maaltijden breidt steeds verder uit. Daarbij wordt de relatie met de CO2-uitstoot benadrukt.

TU Delft werkt vanaf half juli samen met horeca-exploitant Appèl. “Het aanbod van Appèl sluit aan bij onze huidige horeca-visie”, legt Nico Bijl van cateraar Appèl uit. “Er is gedurende de hele dag voor ieder wat wils. Zo spelen we bijvoorbeeld ook in op de wensen van internationale studenten en studenten met een kleine portemonnee. Daarbij leggen we de nadruk zoveel mogelijk op een gezond, gevarieerd en toegankelijk aanbod.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur