Foto: Cor Salverius
Een kennismatrix waarmee je precies kunt zien welke invloed een bepaald ingrediënt of verwerkingsstap heeft op de smaak of textuur van een vleesvervanger. Dat is het doel van het project VegAnalog van Flandersâ FOOD. Met de kennismatrix willen de onderzoekers het succes van vleesvervangers verder vergroten.
De markt voor vleesvervangers groeit. Dat biedt veel kansen voor de Vlaamse voedingsindustrie, vertelt Margaux Leemans, Knowhow & Inspiration Manager bij Flandersâ FOOD, over de aanleiding van het drie jaar durende project VegAnalog. âVeel bedrijven die vleesvervangers produceren, werken vaak op basis van trial-and-error. Het ontwikkelingsproces kan veel efficiënter verlopen. Ook in de productontwikkeling zijn er op technologisch vlak, specifiek voor textuur en smaak, nog diverse uitdagingen.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij