Skip to content

Fermentatie van cashewnoten biedt toegevoegde waarde in kaasvervangers

Fermentatie geeft cashewnoten een romige smaak en een goede structuur. Dat biedt veel kansen in de eiwittransitie. Fermentatie is een aantrekkelijke manier om eiwitten te produceren, aldus Venetka Agayn, eigenaresse van Fervena.

Updated on:
Business
Interview
Fermentatie van cashewnoten biedt toegevoegde waarde premium

Fervena produceert kaasvervangers met gefermenteerde cashewnoten. - Foto's: Fervena

Fervena produceert kaasvervangers op basis van gefermenteerde cashewnoten. Cashewnoten vormen volgens eigenaresse Venetka Agayn een ideaal ingrediënt vanwege de goede balans tussen eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen. Het fermentatieproces zorgt onder meer voor een betere smaak, verwerking en een langere houdbaarheid.

Venetka Agayn heeft een achtergrond in scheikunde, engineering en fermentatie. “Aanvankelijk startte ik in de bulk fermentatieproductie voor farmaceutische industrie”, blikt de onderneemster terug. “Gezien alle veranderingen in de voedselindustrie, zoals de eiwittransitie, leek me interessant om daarop in te spelen en de overstap te maken naar deze sector. Ik kom uit Bulgarije. Hier wordt fermentatie breed toegepast bij de bereiding van voeding, ook thuis. Daarom leek het mij interessant om dit als uitgangspunt te nemen.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur