Fervena produceert kaasvervangers met gefermenteerde cashewnoten. - Foto's: Fervena
Fervena produceert kaasvervangers op basis van gefermenteerde cashewnoten. Cashewnoten vormen volgens eigenaresse Venetka Agayn een ideaal ingrediënt vanwege de goede balans tussen eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen. Het fermentatieproces zorgt onder meer voor een betere smaak, verwerking en een langere houdbaarheid.
Venetka Agayn heeft een achtergrond in scheikunde, engineering en fermentatie. âAanvankelijk startte ik in de bulk fermentatieproductie voor farmaceutische industrieâ, blikt de onderneemster terug. âGezien alle veranderingen in de voedselindustrie, zoals de eiwittransitie, leek me interessant om daarop in te spelen en de overstap te maken naar deze sector. Ik kom uit Bulgarije. Hier wordt fermentatie breed toegepast bij de bereiding van voeding, ook thuis. Daarom leek het mij interessant om dit als uitgangspunt te nemen.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp