Tina da Rosa en Steven Rifkin. - Foto's: Rosie & Riffy
Rosie & Riffy maakt plantaardige kaas op basis van gefermenteerde cashewnoten. Vooral vanwege de âechteâ kaassmaak zijn de producten zeer geliefd, zowel in Nederland als ver daarbuiten. Daarom besluit Tina da Rosa de productie flink op te schalen. Het geheim achter het succes? âOnze eigen startercultuur zorgt voor de onderscheidende smaak.â
De oorsprong van Rosie & Riffy ligt in Amsterdam, waar Tina da Rosa in contact kwam met een echtpaar dat een yogastudio runde waar ook rawfood werd verkocht. âIn 2012 mocht ik samen met mijn zwager Steven Rifkin hun keuken gebruiken voor het maken van boerenkoolchips met een marinade van cashewnoten. Om ons assortiment te verbreden, hebben we ons laten inspireren door de rawfood-gemeenschap in Amerika, voornamelijk in Californië. Het rawfood-dieet wordt in Amerika veel toegepast door mensen met een ongeneeslijke ziekte, zoals de auto-immuunziekte lupus, MS, eczeem en ook diabetes type 2.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp