Skip to content

Plantaardige kaasmaker Rosie & Riffy schaalt op: startcultuur zorgt voor unieke smaak

Rosie & Riffy maakt plantaardige kaas op basis van gefermenteerde cashewnoten. Inmiddels is samenwerking gezocht met een voedingsmiddelenbedrijf en een distributeur om de productie flink op te schalen.

Updated on:
Business
Interview
Afbeelding premium

Tina da Rosa en Steven Rifkin. - Foto's: Rosie & Riffy

Rosie & Riffy maakt plantaardige kaas op basis van gefermenteerde cashewnoten. Vooral vanwege de ‘echte’ kaassmaak zijn de producten zeer geliefd, zowel in Nederland als ver daarbuiten. Daarom besluit Tina da Rosa de productie flink op te schalen. Het geheim achter het succes? “Onze eigen startercultuur zorgt voor de onderscheidende smaak.”

De oorsprong van Rosie & Riffy ligt in Amsterdam, waar Tina da Rosa in contact kwam met een echtpaar dat een yogastudio runde waar ook rawfood werd verkocht. “In 2012 mocht ik samen met mijn zwager Steven Rifkin hun keuken gebruiken voor het maken van boerenkoolchips met een marinade van cashewnoten. Om ons assortiment te verbreden, hebben we ons laten inspireren door de rawfood-gemeenschap in Amerika, voornamelijk in Californië. Het rawfood-dieet wordt in Amerika veel toegepast door mensen met een ongeneeslijke ziekte, zoals de auto-immuunziekte lupus, MS, eczeem en ook diabetes type 2.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur