Skip to content

Zeevenkel en zeebanaan kansrijk in visvervangers

Nieuwe Zeeuwse zilte groenten doen hun intrede. Teler Aart-Jan Bil en handelaar Hans Elenbaas vertellen over de kansen voor zeevenkel en zeebanaan in de eiwittransitie.

Updated on:
Interview
Grondstoffen
Zeebanaan premium

Teler Aart-Jan Bil (L) en handelaar Hans Elenbaas (R). Foto's: Peter Roek

Het is teler Aart-Jan Bil en handelaar Hans Elenbaas gelukt om op Schouwen-Duiveland jaarrond twee nieuwe zilte groenten te telen: zeevenkel en zeebanaan. Deze producten bieden niet alleen kans als groente, of kruid, maar ook als smaakmaker in visvervangers.

Hans Elenbaas is al sinds zijn elfde met zeegroenten bezig. “Dat is als hobby begonnen. Twintig jaar geleden heb ik samen met mijn broer Elenbaas Zeegroenten opgericht. Ons bedrijf is gevestigd in Middelburg. Hier wassen, sorteren, verpakken en distribueren we de zeegroenten en zeewieren. Daarbij gaat het zowel om verse, als bewerkte en gedroogde producten. We verhandelen over de hele wereld, maar voornamelijk Nederland en België. We leveren vooral aan restaurants, supermarkten en de industrie.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur