Lizette Oudhuis. Foto's: Van Hall Larenstein
In de voedseltransitie zijn niet alleen eiwitten, maar vooral ook vezels heel belangrijk. Dat zegt Lizette Oudhuis, lector Healthy Food & Nutrition. Met het modelsysteem âTiny Timâ onderzoekt ze de vertering van eiwitten en vezels. Momenteel focust ze zich daarbij op waterlinzen.
Lizette Oudhuis werkt zowel bij Van Hall Larenstein als de Hanzehogeschool in Groningen. âIk heb een hybride lectoraat met als thema âHealthy Food & Nutritionâ. Ik focus me op de voedseltransitie. Daarbij gaat het niet alleen om eiwitten, maar ook om andere ingrediënten. Vezels zijn bijvoorbeeld een beetje een ondergeschoven kindje. Dat is best vreemd. Bij de overgang naar een meer plantaardig voedselpatroon wordt vooral naar de eiwitten gekeken, terwijl ook vezels ontzettend belangrijk zijn.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp