Skip to content

‘Tiny Tim’ helpt met onderzoek naar vertering van eiwitten en vezels

Met het modelsysteem ‘Tiny Tim’ onderzoekt lector Lizette Oudhuis de vertering van eiwitten en vezels. Momenteel focust ze zich daarbij op waterlinzen.

Updated on:
Interview
Innovatie
Afbeelding premium

Lizette Oudhuis. Foto's: Van Hall Larenstein

In de voedseltransitie zijn niet alleen eiwitten, maar vooral ook vezels heel belangrijk. Dat zegt Lizette Oudhuis, lector Healthy Food & Nutrition. Met het modelsysteem ‘Tiny Tim’ onderzoekt ze de vertering van eiwitten en vezels. Momenteel focust ze zich daarbij op waterlinzen.

Lizette Oudhuis werkt zowel bij Van Hall Larenstein als de Hanzehogeschool in Groningen. “Ik heb een hybride lectoraat met als thema ‘Healthy Food & Nutrition’. Ik focus me op de voedseltransitie. Daarbij gaat het niet alleen om eiwitten, maar ook om andere ingrediënten. Vezels zijn bijvoorbeeld een beetje een ondergeschoven kindje. Dat is best vreemd. Bij de overgang naar een meer plantaardig voedselpatroon wordt vooral naar de eiwitten gekeken, terwijl ook vezels ontzettend belangrijk zijn.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur