Skip to content

Cowpea naar Nederland: Elisabeth Obeng verbindt

Samen met een lokale partner produceert en verwerkt Elisabeth Obeng cowpea tot meel. Ze brengt dit vanuit Ghana naar Nederland. Hier kan het meel worden gebruikt in voedseltoepassingen en worden verwerkt tot productingrediënten.

Updated on:
Interview
Grondstoffen
cowpea Nederland premium

De grootste kansen van cowpea liggen volgens Elisabeth Obeng op het gebied van duurzaamheid. Foto's: Elisabeth Obeng

Tijdens haar werk als WUR-onderzoeker raakte Elisabeth Obeng gefascineerd door het potentieel van cowpea in Europa. Omdat weinig bedrijven de stap durven te zetten om hiermee aan de slag te gaan, besloot ze zelf de start-up Afropulse Food op te richten.

Elisabeth Obeng is geboren en opgegroeid in Italië, maar haar ouders komen uit Ghana. “In Italië was ik eerst consultant voor Italiaanse bedrijven die geïnteresseerd waren in investeringen in de opkomende landbouwmarkten in West-Afrika. Daarna werd ik exportmanager voor een microbedrijf dat vleesproducten op de markt bracht”, vertelt ze. “Daarnaast heb ik als ondernemer twee kleine initiatieven opgezet om mensen met elkaar te verbinden. Zo heb ik samen met een paar vrouwen in Ghana tassen gemaakt van kralen.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur