Skip to content

‘Als je cowpea eenmaal hebt geproefd, dan ben je verkocht’

Gijs Kleter van Wageningen Food Safety Research pleit voor het opzetten van een keten rondom cowpea.

Updated on:
Interview
Grondstoffen
Afbeelding premium

Foto: Shutterstock

Cowpea is een veelzijdige en voedzame peulvrucht uit West-Afrika. Door het hoge eiwitgehalte en het gunstige eiwitprofiel biedt de verwerking ook in Nederland kansen. De grootste uitdaging is echter het opzetten van een keten. Hoe wek je de interesse van producenten en consumenten?

Serie over Cowpea

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur