Dymphy Kees, programmamanager van Beet! Foto: Beet!
Het vierjarige project Beet! is twee jaar geleden van start gegaan met als doel om de samenwerking tussen agrifood en onderwijs duurzaam te verbeteren. Een belangrijk aandachtspunt daarbij is de eiwittransitie. âSamen met het bedrijfsleven willen we zoveel mogelijk studenten en docenten kennis laten maken met de eiwittransitie, vertelt programmamanager Dymphy Kees.
Beet!, oftewel Brabant Eet!, is een samenwerking van mbo, hbo en bedrijfsleven in de agrifoodsector in Noord-Brabant. âWe willen het onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar brengenâ, aldus programmamanager Dymphy Kees. Het vierjarige project is twee jaar geleden van start gegaan. âEr zijn ontzettend veel innovaties in de agrifood sector, maar die landen nog te weinig in het mbo-onderwijs. Terwijl 80% van de agrifoodondernemers en -werknemers in de provincie een mbo-achtergrond heeft. Ons doel is om in de komende jaren door middel van (bij)scholing op maat de duurzame inzetbaarheid van (toekomstig) personeel in de sector te vergroten.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij