Skip to content

BO Akkerbouw over eiwittransitie: ‘Grote uitdaging om bonenteelt stabiel te maken’

"Wij proberen de uitdaging onder meer aan te gaan met teeltonderzoek", vertelt André Hoogendijk, directeur BO Akkerbouw.

BO Akkerbouw over eiwittransitie premium

André Hoogendijk, directeur van BO Akkerbouw. Foto: Wim van Vossen Fotografie

BO Akkerbouw ziet kansen in de eiwittransitie. Vooral op het gebied van graan- en peulvruchtenteelt. Er zijn echter ook uitdagingen, benadrukt André Hoogendijk, directeur van BO Akkerbouw. “Zoals een stabiele opbrengst en het creëren van meerwaarde om een betere prijs te realiseren in de keten.” Ook het verwerken van eiwitrijke gewassen tot isolaten is kansrijk. Zowel de vraag als het volume zijn echter nog te laag om te investeren in een verwerkingsfabriek.

BO Akkerbouw heeft vorig jaar een nieuwe visie opgesteld: ‘Ruimte voor de Nieuwe Akker’. Hierbij is vanuit de sector gekeken welke perspectieven er zijn richting de toekomst. “De corebusiness blijft natuurlijk het maken van duurzaam voedsel in de breedste zin van het woord”, legt directeur André Hoogendijk uit. ”Daarnaast zijn er extra aandachtspunten. Eén daarvan is de eiwittransitie. Wij zien allerlei mogelijkheden om producten te veredelen, te telen, te verhandelen en te verwerken waarmee we consumenten blij kunnen maken.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur