Skip to content

Bonduelle: Peulvruchten onderschat in de eiwittransitie

De peulvrucht is lang onderbelicht gebleven als eiwitbron in de eiwittransitie en Bonduelle wil daar verandering in brengen.

Bonduelle Liannen Hanenberg premium

Lianne Hanenberg, marketingdirecteur Northern Europe bij Bonduelle. Foto: Bert Jansen

Bonduelle beschrijft haar missie als het inspireren van de transitie naar een plantaardig eetpatroon. Als wereldwijde speler en groentemerk zet het Franse bedrijf vol in op het aan de man brengen van peulvruchten.

De peulvrucht is lang onderbelicht gebleven als eiwitbron in de eiwittransitie en Bonduelle wil daar verandering in brengen. In het Trendreport Consumentenacceptatie van Eiwit Trends werd de campagne Reset je Recept al besproken als voorbeeld hoe mensen geholpen kunnen worden bij meer plantaardig eten. In de campagne wordt vlees vervangen door peulvruchten in vertrouwde recepten die Nederlanders vaak eten. Lianne Hanenberg, marketingdirecteur Northern Europe bij Bonduelle, stelt dat peulvruchten van onderschatte waarde zijn voor de eiwittransitie.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen