Skip to content

Chef-kok Emile van der Staak: ‘Innovatie in voeding vergt ambacht’

Emile van der Staak laat mensen met zijn restaurant De Nieuwe Winkel in de rij staan voor plantaardig eten. Wat is zijn advies aan foodprofessionals?

Updated on:
Interview
Innovatie
Afbeelding premium

Emile van der Staak is eigenaar van sterrenrestaurant De Nieuwe Winkel. Zijn keuken is volledig plantaardig. Foto: Van Assendelft Fotografie

Emile van der Staak krijgt het met zijn toprestaurant De Nieuwe Winkel voor elkaar om mensen in de rij te krijgen voor plantaardig eten. De droom van iedere voedingsproducent, maar ook totaal verschillende werelden. Valt er toch iets te leren als foodprofessional van de gastronomie? Van der Staak denkt van wel.

De Nieuwe Winkel is een van de meest befaamde restaurants van Nederland. Het heeft twee Michelin-sterren en een groene ster, die onderschrijft dat het ook een duurzaam restaurant is. Chef-kok Emile van der Staak heeft een unicum in handen; een sterrenrestaurant dat volledig plantaardig is. “Ik heb weleens in een interview gezegd: over een paar jaar gebruiken we helemaal geen dierlijke producten meer. Achteraf dacht ik, wat een onzin dat kan helemaal niet. Nu een paar jaar later doen we het toch.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur