Emile van der Staak is eigenaar van sterrenrestaurant De Nieuwe Winkel. Zijn keuken is volledig plantaardig. Foto: Van Assendelft Fotografie
Emile van der Staak krijgt het met zijn toprestaurant De Nieuwe Winkel voor elkaar om mensen in de rij te krijgen voor plantaardig eten. De droom van iedere voedingsproducent, maar ook totaal verschillende werelden. Valt er toch iets te leren als foodprofessional van de gastronomie? Van der Staak denkt van wel.
De Nieuwe Winkel is een van de meest befaamde restaurants van Nederland. Het heeft twee Michelin-sterren en een groene ster, die onderschrijft dat het ook een duurzaam restaurant is. Chef-kok Emile van der Staak heeft een unicum in handen; een sterrenrestaurant dat volledig plantaardig is. âIk heb weleens in een interview gezegd: over een paar jaar gebruiken we helemaal geen dierlijke producten meer. Achteraf dacht ik, wat een onzin dat kan helemaal niet. Nu een paar jaar later doen we het toch.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp