Volgens Marcel van der Vaart weet Cosun Protein steeds beter waar hun ingrediënt het verschil maakt Foto: Roel Dijkstra
Twee jaar na de start weet Cosun Protein waar Tendra, hun veldbonen eiwitisolaat, het winnende ingrediënt is.
Cosun Protein, een business unit van Cosun, richt zich op het maken van hoogwaardige, goed oplosbare plantaardige eiwitten met een neutrale smaak. Cosun heeft als bietencoöperatie al 125 jaar ervaring in het verwaarden van de grondstoffen aangeleverd door hun suikerbietentelers. Deze expertise zet Cosun Protein in bij eiwit uit plantaardige grondstoffen halen. Innovatie manager Marcel van der Vaart is sinds het eerste begin in 2022 betrokken bij Cosun Protein. De vraag naar plantaardige eiwitten met neutrale smaak is, net als in 2022, onverminderd hoog. Van der Vaart vertelt over hoe Cosun Protein zich sindsdien heeft ontwikkeld.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp