Skip to content

Cosun Protein weet waar tendra het winnende ingrediënt is

"Een team van specialisten is voltijd bezig met het ontwikkelen van applicaties waarin dierlijke eiwitten worden vervangen voor ons tendra eiwit", vertelt innovatie manager Marcel van der Vaart.

Afbeelding premium

Volgens Marcel van der Vaart weet Cosun Protein steeds beter waar hun ingrediënt het verschil maakt Foto: Roel Dijkstra

Twee jaar na de start weet Cosun Protein waar Tendra, hun veldbonen eiwitisolaat, het winnende ingrediënt is.

Cosun Protein, een business unit van Cosun, richt zich op het maken van hoogwaardige, goed oplosbare plantaardige eiwitten met een neutrale smaak. Cosun heeft als bietencoöperatie al 125 jaar ervaring in het verwaarden van de grondstoffen aangeleverd door hun suikerbietentelers. Deze expertise zet Cosun Protein in bij eiwit uit plantaardige grondstoffen halen. Innovatie manager Marcel van der Vaart is sinds het eerste begin in 2022 betrokken bij Cosun Protein. De vraag naar plantaardige eiwitten met neutrale smaak is, net als in 2022, onverminderd hoog. Van der Vaart vertelt over hoe Cosun Protein zich sindsdien heeft ontwikkeld.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen