De grootste kansen van cowpea liggen volgens Elisabeth Obeng op het gebied van duurzaamheid. Foto's: Elisabeth Obeng
Tijdens haar werk als WUR-onderzoeker raakte Elisabeth Obeng gefascineerd door het potentieel van cowpea in Europa. Omdat weinig bedrijven de stap durven te zetten om hiermee aan de slag te gaan, besloot ze zelf de start-up Afropulse Food op te richten.
Elisabeth Obeng is geboren en opgegroeid in Italië, maar haar ouders komen uit Ghana. âIn Italië was ik eerst consultant voor Italiaanse bedrijven die geïnteresseerd waren in investeringen in de opkomende landbouwmarkten in West-Afrika. Daarna werd ik exportmanager voor een microbedrijf dat vleesproducten op de markt brachtâ, vertelt ze. âDaarnaast heb ik als ondernemer twee kleine initiatieven opgezet om mensen met elkaar te verbinden. Zo heb ik samen met een paar vrouwen in Ghana tassen gemaakt van kralen.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp