Siegfried Vlaeminck. Foto: Universiteit van Antwerpen
De groeiende vraag naar duurzame en gezonde voeding opent de deur naar microbiële eiwitten. Siegfried Vlaeminck, bio-ingenieur aan de Universiteit van Antwerpen, ziet diverse kansen in biomassafermentatie. Niet alleen zijn de microbiële eiwitten duurzaam en functioneel, ze blijken ook gezondheidsbevorderende eigenschappen te hebben. Hiervoor is verder onderzoek nodig.
Siegfried Vlaeminck heeft een achtergrond in (duurzame) biotechnologie. âWij willen zo duurzaam mogelijke processen ontwikkelen die passen binnen de voedselproductieketen. Dan kom je al heel snel uit bij microbieel eiwit. Hiermee kun je een enorme impact maken. Zowel wat betreft landgebruik, als watergebruik en nutriëntenuitstoot.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp