Skip to content

Dit zijn volgens Siegfried Vlaeminck de (vele) voordelen van microbiële eiwitten

Microbiële eiwitten, verkregen via biomassafermentatie, bieden duurzame, functionele en mogelijk gezondheidsbevorderende oplossingen, aldus bio-ingenieur Siegfried Vlaeminck.

Afbeelding premium

Siegfried Vlaeminck. Foto: Universiteit van Antwerpen

De groeiende vraag naar duurzame en gezonde voeding opent de deur naar microbiële eiwitten. Siegfried Vlaeminck, bio-ingenieur aan de Universiteit van Antwerpen, ziet diverse kansen in biomassafermentatie. Niet alleen zijn de microbiële eiwitten duurzaam en functioneel, ze blijken ook gezondheidsbevorderende eigenschappen te hebben. Hiervoor is verder onderzoek nodig.

Siegfried Vlaeminck heeft een achtergrond in (duurzame) biotechnologie. “Wij willen zo duurzaam mogelijke processen ontwikkelen die passen binnen de voedselproductieketen. Dan kom je al heel snel uit bij microbieel eiwit. Hiermee kun je een enorme impact maken. Zowel wat betreft landgebruik, als watergebruik en nutriëntenuitstoot.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur

Aansluitende Topverhalen

Meer Innovatie