Skip to content

Fermentatie verbetert aminozuurcompositie; mycelium biedt kansen

Fermentatie met schimmels zorgt voor een verbetering van de aminozuurcompositie, zo blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research.

Updated on:
Interview
Innovatie
Afbeelding premium

Jasper Zwinkels. Foto: WUR

Fermentatie met schimmels zorgt voor een verbetering van de aminozuurcompositie, zo blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. In een vervolgonderzoek worden ook de kansen voor paddenstoelvormende schimmels en mycelium onderzocht. De resultaten zijn volgens onderzoeker Jasper Zwinkels veelbelovend.

Levensmiddelenmicrobioloog Jasper Zwinkels studeerde Food Technology, waarbij hij zowel zijn bachelor als master behaalde. “In mijn thesis deed ik samen met professor Eddy Smid onderzoek naar schimmelfermentatie van lupine bonen (tempeh) en de verrijking met vitamine B12”, blikt Zwinkels terug. Inmiddels werkt hij ruim drie jaar bij Wageningen University & Research (WUR). “Ik startte als onderwijs- en onderzoeksmedewerker. In één van mijn projecten onderzocht ik onder begeleiding van professor Eddy Smid of schimmelfermentatie de eiwitkwaliteit van granen kan verbeteren. Dat hebben wij voor het eerst echt kunnen aantonen.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur