Jasper Zwinkels. Foto: WUR
Fermentatie met schimmels zorgt voor een verbetering van de aminozuurcompositie, zo blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. In een vervolgonderzoek worden ook de kansen voor paddenstoelvormende schimmels en mycelium onderzocht. De resultaten zijn volgens onderzoeker Jasper Zwinkels veelbelovend.
Levensmiddelenmicrobioloog Jasper Zwinkels studeerde Food Technology, waarbij hij zowel zijn bachelor als master behaalde. âIn mijn thesis deed ik samen met professor Eddy Smid onderzoek naar schimmelfermentatie van lupine bonen (tempeh) en de verrijking met vitamine B12â, blikt Zwinkels terug. Inmiddels werkt hij ruim drie jaar bij Wageningen University & Research (WUR). âIk startte als onderwijs- en onderzoeksmedewerker. In één van mijn projecten onderzocht ik onder begeleiding van professor Eddy Smid of schimmelfermentatie de eiwitkwaliteit van granen kan verbeteren. Dat hebben wij voor het eerst echt kunnen aantonen.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst