Fermotein. - Foto's: The Protein Brewery
Met het mycoproteïnen-ingrediënt Fermotein focust The Protein Brewery uit Breda zich momenteel op de Amerikaanse markt voor bakkerijproducten en snacks. Hiermee kunnen fabrikanten de hoeveelheid koolhydraten verlagen en meer eiwit en vezels toevoegen om zo de nutritionele waarde aanzienlijk te verbeteren. Daarnaast ziet commercieel directeur Samuel Claes veel kansen om het eiwit uit Fermotein te isoleren, waardoor het eveneens heel waardevol is in zuivelvervangers.
The Protein Brewery is in 2020 opgericht door Wim de Laat. âWim heeft zich jarenlang voor DSM met fermentatie bezig gehoudenâ, blikt commercieel directeur Samuel Claes terug. âOp een gegeven moment besloot hij voor zichzelf te beginnen en startte hij met BioscienZ, een bedrijf dat onderzoeksfermentatiediensten levert aan klanten in de biotechindustrie.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp