Skip to content

Fermotein: duurzame eiwitbron met hoge nutritionele waarde

Het Fermotein-ingrediënt van The Protein Brewery is duurzaam, heeft een hoge nutritionele waarde en is kleur- en smaakneutraal. Het bedrijf wil de duurzaamheid nog verder vergroten door reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie als groeimiddel te gebruiken.

Updated on:
Business
Interview
Afbeelding premium

Fermotein. - Foto's: The Protein Brewery

Met het mycoproteïnen-ingrediënt Fermotein focust The Protein Brewery uit Breda zich momenteel op de Amerikaanse markt voor bakkerijproducten en snacks. Hiermee kunnen fabrikanten de hoeveelheid koolhydraten verlagen en meer eiwit en vezels toevoegen om zo de nutritionele waarde aanzienlijk te verbeteren. Daarnaast ziet commercieel directeur Samuel Claes veel kansen om het eiwit uit Fermotein te isoleren, waardoor het eveneens heel waardevol is in zuivelvervangers.

The Protein Brewery is in 2020 opgericht door Wim de Laat. “Wim heeft zich jarenlang voor DSM met fermentatie bezig gehouden”, blikt  commercieel directeur Samuel Claes terug. “Op een gegeven moment besloot hij voor zichzelf te beginnen en startte hij met BioscienZ, een bedrijf dat onderzoeksfermentatiediensten levert aan klanten in de biotechindustrie.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur