Skip to content

Flinke verbeteringen voor Nederlandse quinoa

De Nederlandse quinoateelt wordt verdubbeld. Dit seizoen start een grootschalige teelt op Schouwen-Duiveland.

Updated on:
Interview
Grondstoffen
Nederlandse quinoa premium

Lennert den Boer werkt mee aan een grootschalige proef rond biologische quinoateelt. Foto: Peter Roek

De Nederlandse quinoateelt wordt verdubbeld. Dit seizoen start een grootschalige teelt op Schouwen-Duiveland. Marc Arts, directeur van GreenFood50, ziet veel kansen. “De afgelopen jaren is de teelt flink verbeterd, waardoor de opbrengsten stijgen. De concurrentie met goedkope biologische quinoa uit de Andes is grotendeels weggevallen en consumenten staan open voor duurzame en lokaal geteelde, eiwitrijke gewassen.”

Innovatienetwerk FoodDelta Zeeland startte in 2021 het project De Zeeuwse quinoaketen dat inmiddels is afgerond. “Samen met partijen uit de hele keten, zoals GreenFood50, Van de Bilt Zaden & Vlas, Meatless en Labeij Food Products, hebben we onderzocht hoe de schakels op elkaar aansluiten en toegevoegde waarde kunnen leveren”, licht Marc Arts, directeur van GreenFood50 toe. Zijn bedrijf is marktleider in innovatieve quinoa-ingrediënten op basis van Nederlandse en Belgische quinoateelt.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur