Skip to content

Foodheld Lucas Metsaars vergroot impact met plantaardige kaasalternatieven

Foodheld Lucas Metsaars wil zoveel mogelijk positieve impact maken met kaasalternatieven. Deze zijn niet alleen plantaardig, maar bevatten ook minder vet, zout en calorieën.

Updated on:
Business
Interview
Lucas Metsaars premium

Lucas Metsaars. Foto's: Peter Roek

Hoe vergroot je de marktkansen van een plantaardige innovatie? Foodheld Lucas Metsaars introduceerde anderhalf jaar geleden Plant B Egg met succes in de foodindustrie- en bakkerijsector. Inmiddels zet hij zich in voor de plantaardige Potato Cheezz van Aviko Rixona, onderdeel van Royal Cosun.

Lucas Metsaars studeerde bedrijfskunde MER. Daarna werkte hij bij verschillende bedrijven, zoals Mars, Selecta, Bonduelle en Plant B Egg. Na de geboorte van zijn eerste kindje ging hij nadenken over het voedselsysteem en de impact daarvan op het milieu, dierenwelzijn en gezondheid. “Ik ging mij verdiepen in het huidige voedselsysteem en kwam erachter dat het onhoudbaar is. Als mijn kinderen over 25 jaar aan mij vragen welke bijdrage ik heb geleverd aan het klimaat, welk antwoord kon ik dan geven?”, blikt hij terug. “Dus toen een oud-collega mij anderhalf jaar geleden vroeg of ik wilde helpen om Plant B Egg in de Benelux uit te rollen in de foodindustrie, de foodservice en de bakkerijwereld besloot ik dat te doen.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur