Een coating zorgt niet alleen voor extra smaak en geur, maar geeft ook kleur aan het product. Foto's: Royal Koopmans
Voor een plantaardige vleesvervanger is een goede coating enorm belangrijk. Deze zorgt niet alleen voor extra smaak en geur, maar geeft ook kleur aan het product. âMet een coating kunnen bedrijven hét verschil makenâ, benadrukt Job Karmiggelt van Royal Koopmans. âHiermee zorg je voor onderscheid in het supermarktschap.â
Job Karmiggeltââââ werkte in het verleden bij ADM, waar hij zich bezighield met soja- en tarwe-eiwitten. Inmiddels is hij Technical Sales Manager bij Royal Koopmans. Hij richt zich met name op de productontwikkeling van coatings voor plantaardige alternatieven. Op het gebied van coatings is een duidelijke ontwikkeling gaande, merkt hij. âVroeger werd uitsluitend ânormaalâ paneermeel gebruikt. Inmiddels worden smaak, geur, krokantheid en het visuele aspect steeds belangrijker. Zo voegen we aan een coating bijvoorbeeld zaden, specerijen en visueel aantrekkelijke ingrediënten zoals, geëxtrudeerde tarwe of cornflakes epitten toe. Deze zorgen voor krokantheid, smaak en textuur. Hiermee kun je beleving creëren.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst